Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Otomobil Lastiği, OtoMentor.Net

Otomobil Lastiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Araç sahibiyseniz, otomobil lastiği konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Öncelikle, aracınızla uyumlu teçhizatı olan bir lastik satın almanız önemlidir. Bunun ötesinde, ne tür bir sürüş yaptığınızı, ne sıklıkla trafiğe çıktığınızı ve mevsimi de hesaba katmanız gerekir. Her araç farklı tasarlanmış lastiklere ihtiyaç duyar. Yeni bir lastik seti satın alırken yakıt verimliliği ve yol tutuş performansı da dikkate alınmaya değerdir. Lastik değişimi ve bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken diğer önemli bilgiler yazımızın devamında!

Lastik Ebadına Dikkat Edin

Doğru ebattaki lastiğin seçilmesi esastır. Bu yüzden lastiğinizin yan tarafında bulunan işaretleri anlamanız gerekir. Önerilen lastik ebadı hakkında bilgi için araç kullanıcı el kitabınıza bakabilirsiniz. Böylece lastik genişliği, en/boy oranı, çap, yük endeksi ve hız değerlendirmesi gibi metrikleri öğrenebilirsiniz. Yine de doğru lastiği seçmekte zorlanıyorsanız; işinde uzman bir oto servis atölyesinden yardım alabilirsiniz.

Dört Mevsim Otomobil Lastikleri

Dört mevsim lastikleri, küçük arabalardan hafif hizmet tipi SUV'lara ve pikaplara kadar her şeye uyacak boyut seçenekleri sunar. Yıl boyunca rahat ve güvenli bir sürüş için idealdir. Ancak dört mevsim lastikleri tipik olarak performans lastiklerinin hassas yol tutuşundan yoksundur. Örneğin, karlı mevsimde yola çıkacaksanız, kış lastiği kullanmanız çok daha doğrudur.

Yaz Lastikleri Ne Zaman Takılır?

Yaz lastikleri, araçlarda en çok kullanılan lastiklerdir. 7 ° C ve üzeri ılıman hava koşullarında optimum performans için tasarlanmıştır. Hem kuru hem de ıslak yol yüzeylerinde iyi yol tutuşu sağlar. Kış koşullarının ılıman olma eğiliminde olduğu ve sıcaklıkların 7 ° C'nin üzerinde kaldığı şehirlerde yıl boyunca kullanılabilir. Don olaylarının sık olarak yaşandığı yerlerde ise kış lastiği kullanılmalıdır. Peki, yaz lastikleri ne zaman takılır? Sıcaklığın 7 ° C'nin üzerinde olduğu yılın daha sıcak aylarında yaz lastiği kullanabilirsiniz.

Kış Lastikleri Ne Zaman Takılır?

Kış lastikleri, yaz lastiklerine göre daha yüksek oranda kauçuk içerir, bu da onları daha yumuşak ve daha elastik hale getirir. Bu, lastiğin 7 ° C'nin altındaki sıcaklıklarda sunabildiği kavrama seviyesini artırır. Kış lastikleri ayrıca karda ve buzda yol tutuşu açısından size mümkün olan en iyi performansı sağlamak için kılcal kanallar içeren farklı bir sırt desenine sahiptir.

Lastiklerinizi Düzenli Olarak Kontrol Ettirin

Mevsime göre lastik kullanmakla birlikte, lastiğinizin genel formunu öğrenmek için rutin kontrol şarttır. İşinde uzman olan bir oto bakım atölyesine uğrayabilir, lastik bakım ve onarım hizmeti alabilirsiniz.

Kampanyalarımız