Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Oto servis, OtoMentor. Net

Oto Servisi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Arabanızın onarımları için en iyi oto bakım servisini bulmak kolay değildir. Hizmetlerin türü planlı onarımlara göre değişir. Bazen bir araç bakımı için yapılması gereken işlemler tahmin ettiğinizden daha fazla olabilir. Bu da oto servis merkezine güvenmenizi gerektirir. Otomobilinizin anahtarını araba bakım merkezine teslim etmeden önce, arabanızın doğru ellerde olduğundan emin olmak istersiniz. Servis maliyetlerine yapılan yatırım miktarı ve beklenen kaliteli çalışma söz konusu olduğunda, doğru oto bakım atölyesini bulmak büyük bir özen gerektirir. Peki, oto servis seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Araştırma Yapın

Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız; ailenizden, arkadaşlarınızdan ve yakınlarınızdan tavsiye isteyin. Google araştırmaları da işinizi kolaylaştıracaktır. Mevcut birçok seçenek arasından bir kısa liste oluşturmayı başardıysanız, biraz zaman ayırıp firmaların geçmişini kontrol edin. Oto servis firmalarının web sayfalarını ziyaret etmeyi, ne kadar süredir faaliyette olduklarını ve referansları inceleyin.

Fiyatları Karşılaştırın

Oto bakım ve servis sektörü serbest bir pazar, bu yüzden oto tamir atölyeleri farklı fiyat politikaları uygular. Mümkün olan en iyi fiyatı bulabilmek için firmalarla iletişim kurabilir ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Her şirketin belirli bir işi tamamlamasının ne kadar süreceğini sormayı unutmayın. Örneğin, bazı firmalarda oto kaporta tamir işlemleri bir hafta sürerken kimi firmalar için bu süre bir ay olabilir. 

Bulunduğunuz Yere Yakın Bir Oto Servis Arayın

İdeal olarak, bulunduğunuz yere yakın bir otomobil servis firması tercih edersiniz. Bu sadece hasarlı arabanızı daha kısa bir mesafeye götürmenin rahatlığı için değil, aynı zamanda onarımların ilerleyişini kontrol etmeniz için de önemlidir. 

Çalışanların Niteliklerini Kontrol Edin

Oto bakım firmasının itibarının yanı sıra, ekibi de büyük önem arz eder. Yıllardır aynı ekiple iş yapan, deneyimli ve profesyonel personellere sahip olan bir oto servis, genellikle iyi çalışma koşullarına sahiptir. Bu detay, teknisyenlerin işinde uzman olduğu anlamına gelir.

İçgüdülerinize Güvenin

Her şeyden önce, daima içgüdülerinizi takip edin. Araştırmanıza ve etkileyici referanslara rağmen, herhangi bir oto bakım atölyesinde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, uzaklaşın. İçgüdüleriniz genellikle firmada fark etmiş olabileceğiniz bir şey tarafından tetiklenebilir. Örneğin, bir müşterinin hizmetindeki bir gecikmeden şikayetçi olduğunu duymak gibi.

 

Kampanyalarımız