Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Lastik Değişimi, OtoMentor.Net

Lastik Değişiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bir otomobilde lastik değişimi bazen zor bir iş olabilir. Ancak herkesin aşina olması gereken temel bir beceridir. Bazı insanlar, temel nedenlerden dolayı bir lastiği değiştirmeyi zor bulmaktadır. Gerekli ekipmana sahip değilseniz, bir oto bakım firmasından lastik değişim hizmeti talep edebilirsiniz.

Lastik Değişiminin Gerekli Olduğunu Gösteren İşaretler

Aşağıdaki ipuçları, lastiklerin aşınmış olup olmadığını ve yakında değiştirilmesi gerekip gerekmediğini nasıl anlayacağınızı gösterir. Lastiklerle ilgili profesyonel yardım almak her zaman en iyisi olsa da, bu işaretler aracınız için yeni lastikler araştırmaya başlamanız gerektiğini gösterecektir.

Kabarcıklar ve çıkıntılar: Lastiğinizdeki bir çıkıntı genellikle lastiklerin sert iç çerçevesinin hasar gördüğünü işaret ede ve bu da hava basıncının lastiğin esnek dış katmanlarına ulaşmasına izin verir. Sırt durumu kabul edilebilir olsa bile, yanak çıkıntıları veya kabarcıkları olan tüm lastikler derhal değiştirilmelidir.

Titreşim: Lastikleriniz dengesiz bir şekilde aşınmışsa, sürüş sırasında direksiyon simidinde bir titreşim hissedebilirsiniz. Titreşim, zayıf hizalamadan da kaynaklanabilir. Aracınızda titreşim fark ettiyseniz; alanında uzman bir oto servis firmasına uğramalısınız.

Kesik ve çatlaklar: Lastik yaşı, lastik yanak çatlamasının yaygın bir nedenidir. Tüm lastikler farklı sert koşullara maruz kalır ve sonuç olarak lastiklerdeki kauçuk zamanla doğal olarak bozulur. Tipik olarak çatlama, güneş ışığından, aşırı sıcaktan, yol yüzey aktif maddelerinden ve ozon maruziyetinden kaynaklanır. Kesikler ise tipik olarak bir kayaya ya da keskin bir şeye vurmak gibi kuvvetten kaynaklanır. Araç lastiğinizde kesik ve çatlaklar bulunuyorsa, lastik değişimi şarttır.

Gömülü çivi ya da taşlar: Lastiğe bir şey takılırsa, sorunun derhal ele alınması gerekir. Delik aşırı sızıntıya neden olmasa bile, çivi gibi bir materyalin lastikte açmış olduğu deliği görmezden gelmek daha sonra sürücü için sorunlara yol açabilir. Nem, lastiğin içine sızarak çelik parçaların paslanmasına neden olabilir. Yerine takılan nesneler, lastik alanını zayıflatabilir ve zamanında müdahale edilmediği takdirde muhtemelen tehlikeli patlamalara yol açabilir.

Görünür hasar: Lastik sırt aşınması, tekerleğin yanlış hizalanmasından kaynaklanan sorunlar, uygun olmayan şişirme basıncının etkileri, lastik değişimi uygulaması için en önemli nedenlerdir.

Kampanyalarımız