Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

karlı yolda araba, OtoMentor.Net

Kış Bakımı Nedir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kar, yağmur ve buzlu yollar, kışın arabanızın durumunu korumayı kesinlikle zorlaştırabilir. Soğuk hava ve sert iklimsel olaylar, lastiklerin hava basıncının yanı sıra aracınızın aküsü ve fren sistemini de etkileyebilir. Soğuk aylarda aracınızın güvenli ve sorunsuz çalışmasını sağlamak için oto kış bakımı uygulamalarına ihtiyacınız vardır. Araç kış bakım uygulamaları nelerdir inceleyelim.

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Her şeyden önce, arabanızda doğru türde lastiklere sahip olduğunuzdan emin olun. Çok kar yağan bir yerde yaşıyorsanız, kaygan yollarda güvenli sürüş elde etmek için daha derin sırt ve gelişmiş çekiş gücüne sahip kış lastiklerine geçmeyi düşünün. Lastik değişimi yaptırsanız da yaptırmasanız da mutlaka bir oto servis merkezine uğrayıp, araç lastiklerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın.

 Cam Silecek Lastiklerini Değiştirin

Araç kış bakımı uygulamalarının en önemli adımlarından biri de cam sileceklerinin kontrolü ve değişimidir. Düzenli olarak yılda iki defa cam silecek değişimi şarttır. Kış aylarında kar, sis ve yağmur gibi hava olayları görüş kalitesini düşürür. Yeni silecekler, mevsimin getirdiği sert hava koşullarının üstesinden gelmenize yardımcı olur. Hem de kış aylarında size daha fazla güven verir.

Araç Sıvı Değişimini Unutmayın

Kış mevsiminde, arabanızın sıvılarının donmasını önlemek isteyeceksiniz. Bu, yağınızı değiştirmek ve daha ince, daha az viskoz bir ürün kullanmak anlamına gelir. Ayrıca, daha düşük sıcaklıklarda donmayacak şekilde özel olarak formüle edilmiş cam yıkama sıvısı ve antifriz kullanmalısınız.

Radyatörü Kontrol Edin

Radyatörünüz iyi antifriz ile doğru seviyeye kadar doldurulmazsa, sıvı donabilir veya birikme oluşturabilir. Bu bir sızıntıya veya aktarımın başarısız olmasına neden olabilir. Bu yüzden kış aylarında radyatörü düzenli olarak kontrol etmeli ve ihtiyaç halinde antifriz eklemesi yapmalısınız.

Acil Durum Ekipmanı Edinin

Yolda kalırsanız ya da uzun bir trafik sıkışıklığına takılırsanız, aracınızı ihtiyacınız olabilecek eşyalarla donatın. Araç acil kiti aracınızda kolay erişilebilir bir yerde olmalıdır. Kış aylarında aracınızda bulundurmanız gereken en önemli materyaller arasında bir el feneri, ilk yardım çantası, paltolar, şapkalar, eldivenler, soğutma sıvısı ve motor yağı yer alır. Elbette aracınızda kar zinciri de mutlaka olmalıdır.

 

 

Kampanyalarımız