Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Servis kontrol teknisyeni, müşteriyi araç muayenesi esnasında yapılması gereken bakımlar hakkında bilgilendiriyor, OtoMentor

Araç Muayene Kontrollerinden Geçmek için Yapmanız Gereken Bakımlar

Ülke trafiğinin güvenliğini sağlamak ve ülkedeki her aracın rutin kontrollerini yapmak adına belirli zamanlarda araçlarımızı muayene ettirmemiz gerekiyor. Muayene işlemlerini geciktirmemizin ve yapmamamızın cezası da ehliyet kaybından hapis cezalarına kadar varabiliyor. Hem aracınızın düzenli olarak bakımlarını yaptırmak hem de hukuki yükümlülüğünüzü yerine getirmek amacıyla sizler de düzenli olarak muayene ve bakım işlemlerini yaptırmalısınız.

Araç muayeneleri, “TÜVTÜRK” istasyonlarında gerçekleştiriliyor. Eğer aracınızın muayene günü geldiyse, internet sitesinden kendinize bir yer ayırtmalı ve muayeneye gitmeden kesinlikle gereken testleri yaptırmış olmalısınız. Eğer aracınızda bir ve daha fazla ağır kusurlu sorun tespit edilirse muayeneden geçememiş olursunuz. Bu sorunları önceden tespit etmek ve başarıyla araç muayenesinden geçmek adına, muayene öncesi bakım hizmetinden faydalanmalı ve eksiksiz bir şekilde kontrole gittiğinizden emin olmalısınız.

Araç Muayene İşlemlerinde Neler Kontrol Ediliyor?

Araç muayene istasyonlarında, dikkat edilen birden fazla önemli husus bulunuyor. Fakat bunların belki de en önemlisi egzoz emisyon ölçümüdür. Bu ölçümü bir merkezde yaptırıp belgesini de muayene esnasında göstermezseniz, aracınız kesinlikle o muayeneden geçemeyecektir. Bununla beraber ilk etapta tamamlamanız gereken işlemlerden bir diğeri de LPG’li araçların yaptıracağı sızdırmazlık testidir. Bu sızdırmazlık ve emisyon testlerini yaptırdıktan sonra raporlarını, muayene memurlarına vermeli ve bir sorun olmadığını onlara göstermelisiniz.

Bu belgeleri tamamladıktan sonra, aracınızın içindeki tüm ekipman ve aletleri eksiksiz bir şekilde bulundurmanız gerekiyor. Bagajınızda bir stepneye, ilk yardım çantasına ve üçgen reflektöre mutlaka yer vermelisiniz. Ayrıca yangın söndürme tüpü ve alet çantası da muayene esnasında ilk kontrol edilen aletler arasında yer alıyor.

Muayene Öncesi Bakım Hizmetleri

Muayene esnasında yapılan detaylı araç kontrollerinden tam not alabilmek için mutlaka muayene öncesi bakımlarınızı yaptırmalısınız. Gelin bu muayene öncesi bakımları inceleyelim:

 Aracınızın dış aksamı içerisinde yer alan, akü, elektrik kabloları, motor, radyatör, fren hidroliği gibi kısımların bakımını yaptırmalı ve bu alanda meydana gelebilecek sorunları engellemelisiniz.

 Aracınızın içinde yer alan tüm ekipmanların düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmalısınız. Emniyet kemerleri, direksiyon, el freni, vites kolu ve vites sistemi, klimalar, silecekler, sinyal kolu gibi tüm elementleri detaylı bir bakımdan geçirmelisiniz.

 Aracınızın fren performansı da trafik için oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Fren performans testlerini en iyi şekilde yaptırmalı ve oluşan sorunları anında çözmelisiniz. Aksi takdirde muayeneyi atlatamayabilirsiniz.

 Son olarak, aracın yürüyen ve mekanik aksam testlerini en iyi şekilde yaptırmalısınız. Araç muayene bakımlarını eksiksiz bir şekilde yaptırmanız durumunda aracınızın ömrü uzayacak ve aynı zamanda yasal zorunluluğunuzu da başarıyla tamamlamış olacaksınız.

Sizler de en iyi muayene öncesi bakım hizmetini almak istiyorsanız hemen OtoMentor.Net’e başvurabilirsiniz. Deneyimli ekibimiz ve son teknoloji ekipmanlarımız sayesinde, muayeneden tam not almanızı sağlıyor, aracınızın performansını koruyoruz. OtoMentor.Net her zaman sizin ve aracınızın yanında!

Yazar: Jülide Mengen

Kampanyalarımız