Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Akü, OtoMentor.Net

Akü Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Arabanızın ne zaman sorun yaşadığını anlamak kolaydır, ancak bu sorunların nedenini bulmak kafa karıştırıcı olabilir. Bitmiş bir akü, hemen değiştirilmez veya onarılmazsa yolda kalmanıza neden olabilir. Genellikle akü yavaş yavaş biter ve önceden haber verir. Fakat tüm piller size arızanın gelmekte olduğuna dair uyarı işaretleri vermez. Peki, akünün bittiğini nasıl anlayabilirsiniz? "Bitmiş" bir pil genellikle aracı çalıştıramayan bir pil olarak tanımlanırken, pilin bitmeye yakın olduğunu gösteren bazı ipuçları vardır. Şimdi bunlara göz atalım.

Ani ve Daha Yavaş Bir Başlangıç

Akü bitmeye yaklaştığında genellikle bir arabanın başlangıç ritmi yavaşlar. Bu davranışı aniden fark ederseniz pilinizi mümkün olan en kısa sürede test ettirin ve görmezden gelmeyin. Çünkü akünüz bittiğinde aracınız çalışmayacaktır. Akü değişimi yaptırmak için bir oto servis merkezine uğramalısınız.

Farlar Çalışıyor Ama Aracınız Hareket Etmiyor Mu?

Işıklarınız çalışıyor, radyo çalışıyor, ancak tuşa bastığınızda bir tıklama veya vızıltı duyuyorsunuz. Veya farlarınız çok sönük. Akünün amacı, marş motoruna tam doz amper güç sağlayarak motoru kranklamaktır. Pil azaldığında, bu gücü sağlayamaz, ancak yine de çok fazla amper gerektirmeyen ışıklar veya aksesuarlar için yeterli gücü sağlayabilir. Unutmayın, böyle bir durumda aracı takviye ile çalıştırmak yalnızca acil durumlarda yapılmalıdır. Aküyü mümkün olan en kısa sürede test ettirin ve aküyü tekrar şarj etmek için alternatöre güvenmeyin!

Şişmiş Akü Görünümü

Akü değişimi için bir diğer belirti de görünümdeki anormalliktir. Üretici, akünüzü belirli bir ayak izine sahip olacak şekilde tasarlar ve akü boyut olarak şişerse, bunu fark edebilirsiniz. Şişkin bir akünüz varsa, alternatörde arızalı bir voltaj regülatörü vardır ve aküyü aşırı şarj etmiştir. Pilin bu aşırı şarjı, akünün dağıtabileceğinden daha hızlı hidrojen gazı birikmesinden kaynaklanır. Bu tarz bir durumda oto bakım merkezine uğrayıp akünüzü kontrol ettirmelisiniz.

Aküden Koku Gelmesi

Bazen akünüzden koku geldiğini fark edebilirsiniz. Bu, pilinizin henüz arızalanmamışsa arızalanmaya hazır olduğunu gösteren bir uyarı işaretidir. Genellikle, tasarım gereği bir akünün kokusu yoktur. Aküden koku gelmesi, pilinizin çeşitli gazlar salgıladığını gösterir. Ayrıca, motorunuzun diğer parçalarına zarar verebilecek sülfürik asit salmıştır. Bu koku potansiyel olarak burada listelenen en maliyetli sorundur. Böyle bir durumda profesyonel bir oto servis firmasından yardım almanızda fayda vardır.

Kampanyalarımız