Seçilen Hizmetler için tıklayınız

0
Tüm hizmetler OtoMentor güvencesiyle gerçekleştirilmektedir.

OTOMENTOR BLOG

Akü, OtoMentor.Net

Akü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Araçların temel bileşenlerinden biri de aküdür. Akü değişimi ve bakımı, rutin olarak gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Akünüzü yenilemeniz veya akü değişimi yaptırmanız gerekiyorsa; güvenilir bir oto bakım servisinden hizmet aldığınızdan emin olun. Önceden biraz araştırma ve planlama yaparak, arabanız için doğru aküyü bulabilirsiniz.

Peki, Akü Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Neler?

1.Güç

Bir araba aküsü seçmeye gelince, Soğuk Kranklama Amperlerine (CCA) ve Kranklama Amperlerine (CA) dikkat etmek önemlidir. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, yeni bir akü seçerken bunu aklınızda bulundurmanız gerekir. Soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, CCA'lı bir akü seçmelisiniz. Ancak, oldukça ılıman bir iklimde yaşıyorsanız, CA olan bir akü satın almalısınız.

2.Boyut

Farklı arabaların farklı akü boyutlarına sahip olduğunu biliyor muydunuz? Sonuç olarak, akü boyutlarını karşılaştırmak ve hangisine ihtiyacınız olduğunu seçmek için biraz zaman harcamadan önce aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol edin. Kullanım kılavuzunuzda akü boyutu gereksinimleri yer almıyorsa ve akü boyutu seçimi konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız; profesyonel bir oto servis merkezinden yardım alabilirsiniz.

3.Son Kullanma Tarihi

Son kullanma tarihini kontrol etmeden asla süt satın alamazsınız, değil mi? Aynı temel felsefe bir araba aküsü satın alırken de geçerlidir. Çok eski bir akü almadığınızdan emin olmalısınız. Her akünün üzerinde bir harf ve rakam içeren bir kod vardır. Bunlar, akünün üretildiği ayı ve yılı gösterir. İdeal olarak, üretim tarihi 6 aydan daha eski bir akü almamalısınız.

4.Kapasite

Sizi yarı yolda bırakmayacak güçlü bir akü istiyorsanız, alışveriş yaparken kapasiteye dikkat edin. Kapasite, bir aküdeki güç miktarını ve akünün ne kadar süre çalışabileceğini ifade eder. Ayrıca bir akünün yedek kapasitesine de dikkat etmelisiniz. Bu, bir pilin motor olmadan kendi başına çalışabileceği süreyi gösterir. Yüksek yedekleme kapasiteli bir akü seçerseniz, ışıkları açık bırakırsanız ya da motor sorunları yaşarsanız akünüz konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

5.Marka

Yaptığınız hemen her satın alma işleminde olduğu gibi, seçtiğiniz akünün markası da maliyeti etkiler. Elbette, bazen belirli bir marka için ödediğiniz fazladan ücret buna değer. Bazı araba aküsü markalarının daha kaliteli olduğu ve bu nedenle daha uzun süre dayandığı bilinmektedir. İyi bir üne sahip bir akü markası tercih ederseniz, aracınızda problem yaşama olasılığını düşürmüş olursunuz. Birçok saygın otomobil akü markasının kendi garantileri vardır ve bu da size daha fazla gönül rahatlığı sağlar.

6.Bakım

Öncelikle iki tür araba aküsü vardır; bakım gerektiren ve bakım gerektirmeyenler. Bakım gerektirmeyen aküler sızdırmazdır ve içlerinden sıvı elektrolit akar. Bakım gerektiren aküler ise genellikle 6 ayda bir servise ihtiyaç duyar. Bu durumda, pilin düzgün şekilde çalışmaya devam etmesi için akünün kapaklarını açmanız ve damıtılmış su eklemeniz gerekir. Akü bakımı ile uğraşmak istemiyorsanız, bakım gerektirmeyen bir seçenek satın almak doğru olacaktır.

OtoMentor.Net 'Akü Kontrol ve Değişim Hizmeti' senin için en pratik ve en güvenlisi.

Kampanyalarımız